logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Terugblik 2019 en vooruitkijken naar 2020!

We zitten inmiddels alweer in week 2 van het nieuwe jaar. Tijd voor een terugblik op 2019, en ook alvast even vooruitkijken naar 2020.

Terugblik 2019

Occasion verkopen 2019
De occasion verkopen zijn wederom in 2019 gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar weet het VWE te melden. Met een stijging van 2,4% komt 2019 uit op 1.886.339 verkochte occasions aan consumenten.

Nieuwe auto’s zijn duur en vanaf het moment van aanschaf kan er al direct een groot deel worden afgeschreven. Volgens Hamilton Automobielen dus geen wonder dat de verkoopcijfers van occasions in Nederland blijven stijgen.

Van het totaal aantal verkochte occasions zijn 690.991 occasions verkocht van consument aan consument, dat aandeel is aanzienlijk gedaald. Er zijn meer occasions verkocht door autobedrijven en minder via particulieren.

De consument heeft meer en meer behoefte aan deskundigheid, zekerheid en goed advies. Begrijpelijk volgens Hamilton Automobielen door het technisch steeds ingewikkelder worden van auto’s.

Meest verkochte occasions
Ook in 2019 was Volkswagen wederom het meest verkochte/gekochte merk met 136.240 stuks, waarvan de Golf de meest verkochte/gekochte auto is met 45.971 stuks. Op de occasion markt krijgen Premium auto’s meer en meer de voorkeur net zoals bij de nieuw verkochte auto’s. Een trend wat ook bij Hamilton Automobielen merkbaar is.

Import en export occasions
Het aantal geïmporteerde auto’s blijft nog altijd erg hoog. Duitsland blijft hierbij het meest populaire land. De vraag in Nederland naar goede occasion blijft nog altijd groter dan het aanbod in ons land.

Als we kijken naar de export is zeer opvallend dat de export van de gesubsidieerde bijtellingsknallers zoals de Outlander steeg met 90%! Tot nu toe kiezen Nederlanders dus over het algemeen alleen voor elektrische auto’s door het belasting voordeel….

Diesels
Over diesel is er veel te doen geweest in het nieuws in 2019. Ondanks de aanhoudende negatieve publiciteit is het aantal verkochte diesel occasions licht gestegen. Het aantal verkochte nieuwe diesels is door het nieuws fors gedaald. Toch is de diesel bezig met een comeback, de uitstoot van nieuwe diesels zou behoorlijk schoner moeten zijn…


c

Wat gaat 2020 ons brengen?

Introductie nieuwe Volkswagen Golf 8 GTI, R en TCR
Als eerste kan Hamilton Automobielen niet wachten tot het verschijnen van de eerste nieuwe Golf 8 GTI’s, R’en en TCR’en. Allemaal zullen we worden geïntroduceerd in 2020.

De nieuwe Golf, de achtste generatie inmiddels, is ondertussen onthuld. De Golf GTI zal in maart dit jaar worden geïntroduceerd. De nieuwe GTI wordt sterker dan ooit, de meest eenvoudige GTI zal beschikken over 245pk, de Performance over 300pk. Hamilton Automobielen kan niet wachten op haar eerste exemplaar!

In juli 2020 verschijnt de Golf GTE, in twee varianten. Een met 205PK en een sportieve variant met 245 pk. Deze plug-in Hybride legt korte afstanden volledig elektrisch af, en voor de langere afstanden beschikt de auto over een bezinemotor.

Ook de R verschijnt dit jaar al! Die staat gepland voor september 2020. Met 325 pk beschikt deze nieuwe R over net wat meer pk’s dan het vorige model. Wat opvallend is dat er ook bij de Golf R een sterkere versie zal verschijnen met maar liefst 400 pk!

Dan hebben we nog de Golf GTI TCR, die tevens zal verschijnen in september 2020 en zal beschikken over 290pk. Voor deze topper kiest men vooral door de wegligging en het stuurwerk.

En verder?
Verder gaan we zien wat het nieuwe jaar ons gaat brengen. Hamilton Automobielen staat ook in 2020 weer voor u klaar, met dezelfde kwalitatieve occasions, deskundigheid en passie om u te helpen aan uw droomauto. Loop gerust eens binnen voor een kijkje in onze showroom, of gewoon voor een kop koffie. Staat uw auto er niet tussen? Wij helpen u graag met het importeren van een auto en nemen dat proces volledig uit handen.


Ons aanbod al gezien?

Ruim 15 jaar toonaangevend en onderscheidend binnen ons segment. Ons aanbod bestaat uit (jong) gebruikte occasions allen met zorg, kennis en expertise ingekocht. Alle auto's zijn voorzien van aantoonbare historie.

Morgen Internet - Zorgeloos website