logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Roadtrip 2018- De Franse Alpen

We zijn weer terug van weg geweest! Ieder jaar gaat Hamilton Automobielen met een aantal vrienden op roadtrip. Deze jaarlijks terugkerende roadtrip moet minstens voldoen aan de volgende ingrediënten:

• Passie voor auto’s en snelheid;
• Veel PK’s;
• Goede stuurmanswegen;
• Mooie omgeving;
• Lekker eten;
• En een hoop flauwe kul en gezelligheid…

We nemen je mee voor een korte samenvatting, enkele hoogtepunten en een paar mooie beelden van onze roadtrip.

Na Schotland, de Italiaanse Alpen, Oostenrijk en Zwitserland waren nu de Franse Alpen aan de beurt. Tijdens intensieve meetings werd er maanden voorafgaand aan de roadtrip hard gewerkt aan het samenstellen van de mooiste route, waarbij het boek ‘Curves’ de belangrijkste inspiratiebron vormde.


Hamilton_Detail_inkoop2

De Roadtrip

Op donderdagavond 17 mei was het zover. De eerste rit was van Eindhoven naar Albertville, bekend van de Olympische Winterspelen in 1992. Eenmaal vrijdags daar gearriveerd gingen we de eerste bergpas over, de Cormet de Roselend en stegen we naar 2000m hoogte.

Met 3 Volkswagen Golf MK4 R32’s en 1 Mercedes C63 S AMG knalden we met bij elkaar opgeteld 1287 PK’s de Franse Alpen in.

Zaterdag 18 mei was voor mij toch wel het hoogtepunt van deze roadtrip. Met 5 bergpassen, een ontelbaar aantal bochten en prachtige uitzichten was dit echt puur genieten. Het ultieme rijgenot in mijn trouwe maat, de Volkswagen Golf MK4 R32 met 271 PK’s. Met de ramen een klein stukje open, niet om te genieten van muziek, maar van die heerlijk klinkende VR6 motor….Het hoogste punt van de zaterdag was de Col D’Izoard met 2360m. Beneden lekker warm en een stralend zonnetje, en boven besneeuwde bergtoppen met op enkele stukken zelfs nog lawinegevaar.

Die avond arriveerden we in Monte Carlo. Tijd voor een fijn hotel en een heerlijk diner met een goed glas Cotes de Provence met uitzicht op zee, en natuurlijk op de passerende glimmende Ferraris, Lamborghini’s, Porsches etc.

Op zondag 19 mei startten we de dag met een ritje over het Formule 1 stratencircuit ‘Circuit de Monaco’, wat behalve het jaarlijkse Formule 1 weekend in mei gewoon een openbare weg is. Daarna reden we de Col de Turini met 1607m hoogte. Deze bergpas is onder andere bekend van de jaarlijkse Monte Carlo rally, welke voor een deel over de Col de Turini gaat. In Top Gear is de Col de Turini vaker voorbij gekomen tijdens hun zoektocht naar de mooiste stuurmanswegen ter wereld. Ook heeft de Col de Turini 3 keer deel uitgemaakt van de Tour de France. We sloten de dag af met een rit langs de kustlijn van de Cote D’Azur.

Maandag vervolgden we onze roadtrip, en gingen we alweer richting Nederland. Eerst reden we de Col de la Cayolle, met een geweldig hoogtepunt langs de Red Rock Gorges de Dalius. We waanden ons even in de Grand Canyon, diepe kloven en prachtige rode rotsen. Daarna reden we binnendoor via Gap naar Grenoble. Vanuit Grenoble schoten we de snelweg op terug naar Eindhoven!

Wat hebben we genoten, wat een prachtige route. Een dikke aanrader!


Ons aanbod al gezien?

Ruim 15 jaar toonaangevend en onderscheidend binnen ons segment. Ons aanbod bestaat uit (jong) gebruikte occasions allen met zorg, kennis en expertise ingekocht. Alle auto's zijn voorzien van aantoonbare historie.

Morgen Internet - Zorgeloos website