logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Hoe zit het met de restwaarde wanneer je een tweedehands auto koopt? Goed nieuws, aan een Volkswagen Golf of Polo val je je nooit een buil!

Wanneer je een tweedehands auto koopt, wil je ook graag weten wat deze auto over drie jaar nog opbrengt, of het nou een nieuwe auto is of een tweedehandse auto. Helaas bestaan er geen lijstjes waarbij je kunt zien wat die auto bij normaal gebruik over drie jaar nog waard is.

XRAY, het bedrijf van Tom Corduwener, biedt een taxatiesysteem om de marktwaarde van gebruikte auto’s vast te stellen, namelijk de handelsinkoopwaarde. Zij werken voor dealers, grote leasemaatschappijen en de overheid. Niet voor particulieren. Maar er verscheen onlangs een artikel in het AD waarin Tom Corduwener zijn kennis en ervaringen deelt. Dat delen wij graag met onze volgers.

Over het algemeen wordt er in de branche geroepen dat een auto zo’n 12-14% aan waarde verliest per jaar. Maar de handelswaarde is altijd een momentopname en is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld bij populaire auto’s op dit moment, en daarom dus duur zijn als occasion, zie je over 5 jaar een dip in de handelswaarde.

Of bij de plug-inhybrides: die waren afgelopen jaar erg gewild. Maar nu het fiscale voordeel voor dat type auto in Nederland is weggevallen, komen ze massaal op de occasionmarkt, met snel dalende prijzen als gevolg. Dan overtreft het aanbod sterk de vraag, en deze disbalans heeft dramatische gevolgen voor de restwaardes.


Hamilton_Detail_inkoop2

Volkswagen Golf en Polo behouden al jaren hun waarde

Volgens Corduwener geldt de wetmatigheid van de vijfjaars cyclus niet voor elke auto. De Volkswagen Golf en Polo behouden altijd hun waarde. ‘Dat geldt inmiddels voor een lange periode, daar kun je je nooit een buil aan vallen’. Ook nu nog zijn de Golf en de Polo de nummer 1 en 2 van meest geïmporteerde auto’s uit Duitsland. Niet gek dus.

Tips bij aankoop van een nieuwe of tweedehands auto
Wanneer je bij de aankoop van een occasion let op accessoires en uitvoeringen, kan je de restwaarde van je occasion positief beïnvloeden. Onderstaand een aantal tips:

1. Vijfdeurs occasions zijn populairder dan driedeursauto’s;
2. Airco, climate control en ingebouwde navigatie zijn waardevaste accessoires;
3. Kleine auto’s zijn relatief waardevaster dan grote exemplaren;
4. Afwijkende kleuren doen het relatief slecht, met uitzondering van speciale uitvoeringen;
5. Basisuitvoeringen doen het per definitie slecht. Auto’s met optische sportieve pakketten zijn gewild, denk aan Audi S Line, BMW M Sport en VW R-Line.

Hamilton Automobielen helpt je graag aan een waardevaste auto. Bekijk eens ons aanbod. Staat er niet tussen wat je zoekt, dan helpen wij je graag! Hamilton Automobielen importeert regelmatig auto’s vanuit Duitsland of België.

Bron: het AD.


Ons aanbod al gezien?

Ruim 15 jaar toonaangevend en onderscheidend binnen ons segment. Ons aanbod bestaat uit (jong) gebruikte occasions allen met zorg, kennis en expertise ingekocht. Alle auto's zijn voorzien van aantoonbare historie.

Morgen Internet - Zorgeloos website