logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Een auto importeren uit Duitsland? 6 voordelen op een rijtje!

Ook in 2016 werden er fors meer auto’s geïmporteerd vanuit het buitenland. Volgens de RDW zijn vooral de jonge occasions erg populair voor import. De voornaamste verklaring voor deze jaarlijkse toename is dat de vraag naar occasions in Nederland toeneemt terwijl het aanbod niet meebeweegt.

Duitsland blijft nog altijd het meest favoriete land om auto’s uit te importeren. Op basis van de cijfers van 2016 is 62% van alle geïmporteerde auto’s afkomstig uit Duitsland en staan onze zuiderburen België op de tweede plaats met 19%. Het meest populaire merk is als een aantal jaar op rij hetzelfde: Volkswagen.

Maar wat maakt het nou zo interessant om een auto vanuit het buitenland te importeren? Ik ging voor u op onderzoek uit. Onderstaand de 6 voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland op een rijtje.


Hamilton_Detail_inkoop2

De voordelen van een auto importeren

1. Het aanbod is vele malen groter
Als we alleen al kijken naar Duitsland. In Nederland rijden er op dit moment meer dan 8 miljoen auto’s rond. In Duitsland zijn dat er meer dan 45 miljoen! Logisch dus dat het aanbod vele malen groter is.

2. De auto’s zijn beter onderhouden
In Duitsland is een auto voor velen belangrijker dan een huis. De auto’s worden over het algemeen goed onderhouden, de onderhoudshistorie is meestal aanwezig en de Duitsers zijn trots, zuinig en voorzichtig met hun auto’s.

3. Minder kilometers op de teller
Door het grotere aanbod is er meer keuze en dus meer aanbod met auto’s waar fors minder kilometers op de teller staan.

4. De gunstige berekening van de (rest) BPM
Door Europese regelgeving, hoge Nederlandse belastingdruk en prijsverschillen doordat auto’s in Duitsland anders afschrijven dan in Nederland, kunt u veel geld besparen op de aankoop van uw volgende auto door deze in te voeren.

5. Auto’s zijn completer uitgerust
De verkochte auto’s in Duitsland zijn vaak completer uitgerust dan de auto’s in Nederland. De voornaamste reden hiervoor is dat de opties in Duitsland goedkoper zijn, en zijn Duitsers over het algemeen veeleisender met betrekking tot de uitrusting van hun auto.

6. Meer auto voor je Euro!

Ben u op zoek naar een occasion? Kijk dan eens op mobile.de en autoscout24.de. Hier vindt u het grootste aanbod auto’s.

Wilt u zelf een auto importeren?
Houd er dan rekening mee dat u zelf verantwoordelijk bent voor de BPM berekening en de BPM aangifte, de RDW registratie, het transport naar Nederland en voor het aanvragen van het kenteken. Let hierbij wel op dat u niet teveel BPM betaalt. Het is aan te raden om een expert aan te haken om dit gehele traject te begeleiden en zorgeloos te laten verlopen.

Hamilton Automobielen is gespecialiseerd in het importeren van auto’s uit Duitsland en heeft vele jaren ervaring. Wil u het gehele of gedeeltelijke traject uitbesteden? Neem dan contact op. Wij helpen u graag bij de zoektocht naar uw droomauto!


Ons aanbod al gezien?

Ruim 15 jaar toonaangevend en onderscheidend binnen ons segment. Ons aanbod bestaat uit (jong) gebruikte occasions allen met zorg, kennis en expertise ingekocht. Alle auto's zijn voorzien van aantoonbare historie.

Morgen Internet - Zorgeloos website