logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Door gebrekkig aanbod tweedehands auto’s neemt occasionimport opnieuw toe!

Ook Hamilton Automobielen zag een forse toename aan occasionimport verzoeken in de afgelopen maand januari. Niet gek als je alle cijfers op een rijtje zet.

In Nederland zijn er afgelopen januari 18.441 auto’s geïmporteerd, bijna 10% hoger dan in januari 2017. Deze importtoename wordt voornamelijk gevoed door de vraag van particulieren naar betaalbare middenklasse auto’s van 4 tot 9 jaar oud.

De populairste tweedehands auto’s om te importeren van afgelopen maand waren de Volkswagen Golf en Polo, Renault Captur, Opel Corsa en de Renault Clio.

Noodzaak
Volgens Bert de Kroon, voorzitter Bovag Autodealers, zijn de auto’s die de particuliere klant wil op de Nederlandse markt simpelweg niet in voldoende mate beschikbaar. Gelukkig voor deze particulieren zijn er gespecialiseerde onafhankelijke autobedrijven die wel aan deze vraag voldoen door ze uit bijvoorbeeld Duitsland of Belgie te importeren.


811
2
next.svg
next.svg

Logisch gevolg

Maar waar komt dat tekort van de afgelopen jaren vandaan?
Dat is het logische gevolg van de lage aantallen nieuwe auto’s die er de afgelopen jaren in Nederland werden verkocht. Jaren geleden werden er ongeveer 480.000 nieuwe auto’s verkocht, de laatste jaren zijn dat er slechts 447.000.

Bent u ook op zoek naar een nette auto met weinig kilometers op de teller, en krijgt u deze zelf niet gevonden in Nederland? Met onze jarenlange kennis en ervaring, ons uitgebreide netwerk in binnen- en buitenland gaan wij graag voor u op zoek!


Ons aanbod al gezien?

Ruim 15 jaar toonaangevend en onderscheidend binnen ons segment. Ons aanbod bestaat uit (jong) gebruikte occasions allen met zorg, kennis en expertise ingekocht. Alle auto's zijn voorzien van aantoonbare historie.

Morgen Internet - Zorgeloos website