logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Een Volkswagen Golf R kopen? Alle generaties op een rijtje

Op dit moment heeft Hamilton Automobielen alle generaties van de Volkswagen Golf R32 en R staan. De Volkswagen Golf R is de krachtigste Golf binnen de Volkswagen familie. Wij vonden het tijd voor een stukje geschiedenis en een vergelijk van deze vier prachtige bolides.

Geschiedenis Volkswagen Golf R32 en R
In juli 2002 verscheen een sportieve Golf IV R32. Het was Volkswagens eerste ‘R-model’ en ’32’ representeert de cilinderinhoud. Dit was tevens de introductie van de eerste auto ooit die geleverd is met een DSG automaat, in de Golf IV zijn er daar 500 van gemaakt. In 2005 werd de volgende Golf R32 op de IAA in Frankfurt gepresenteerd, de Golf V R32. Met 9 pk meer weer net wat krachtiger. De Golf V R32 is de laatste generatie met de heerlijk klinkende VR6 motor.

In 2009 werd wederom op de IAA de Golf VI R gepresenteerd, deze keer zonder de ’32’ in de naam. De R is in tegenstelling tot zijn voorgangers niet meer voorzien van een zescilinder, maar een 2.0 TSI-viercilinder turbomotor van 270 pk en 350 Nm koppel. In de volksmond ook wel de R20 genoemd. De vierwielaandrijving waarmee de Golf R standaard is uitgerust is niet langer het 4-motionsysteem van Volkswagen, maar het vierwielaandrijvingssysteem dat gebruikt wordt door Audi in de S3. De laatste R in het rijtje is de Golf VII R welke sinds september 2013 in Nederland leverbaar is. Dit is de krachtigste in serie geproduceerde Golf ooit.


p

Interessante optie als investering:

De eerste Golf IV R32 is vanaf dit jaar een youngtimer. Een youngtimer is een auto tussen de 15 en 30 jaar oud, die mogelijk in de toekomst de klassiekerstatus, danwel oldtimerstatus zal gaan krijgen. Dit betekent dat de youngtimer in de toekomst wel eens meer waard zou kunnen worden. Mits de eigenaar de auto in originele en goede conditie houdt, en er bij voorkeur niet teveel kilometers op de teller staan. Ook zien we dat deze auto’s zakelijk meer worden gereden, omdat ze bijtellings vriendelijk zijn.

Hamilton Automobielen ziet de vraag naar deze eerste Golf IV R32’s explosief toenemen. De Golf IV R32 is nu al zeldzaam, op dit moment staan er 3 stuks te koop op Autoscout en Marktplaats.nl. Deze schaarste en de voorspelde verzamelwaarde is dan ook de aanleiding voor toenemende prijzen. Prijzen lopen op tot 20.000 euro op dit moment, maar volledig originele exemplaren met kilometerstanden onder de 100.000 zijn al voor hogere bedragen voorbij gekomen.

De nieuwste generatie
De Volkswagen Golf VII R is voorzien van alle luxe en de modernste technieken zoals LED verlichting, side assist, lande assist en adaptieve cruise control. Een waar genot om in te rijden.

Laat uw budget deze Golf VII nog niet toe, dan is de Volkswagen Golf VI R een uitstekend alternatief!

Heeft u interesse? Kom deze R familie dan zelf eens bewonderen en ervaren in onze showroom, uiteraard zo lang de voorraad strekt:). Of neem een kijkje in ons aanbod op onze Website.

Staat uw droomauto er niet tussen? Dan helpen wij u graag bij uw zoekopdracht. Hamilton Automobielen ontzorgt u van A tot Z!


Ons aanbod al gezien?

Ruim 15 jaar toonaangevend en onderscheidend binnen ons segment. Ons aanbod bestaat uit (jong) gebruikte occasions allen met zorg, kennis en expertise ingekocht. Alle auto's zijn voorzien van aantoonbare historie.

Morgen Internet - Zorgeloos website