logo
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Bij winterweer horen winterbanden, maar waarom?

Goede banden zijn essentieel, en vooral in de winter. Ook al heeft Nederland niet altijd een strenge winter, blijven winterbanden toch de meest veilige keuze.

Hamilton Automobielen adviseert haar klanten altijd om in de winter te kiezen voor winterbanden, en dus voor meer veiligheid. Met het winterse weer op komst, hebben wij in deze blog de belangrijkste informatie op een rijtje gezet. En wees er dit jaar op tijd bij, vorig jaar waren de winterbanden niet meer aan te slepen.

Waarom zijn winterbanden zo belangrijk?
Banden zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw auto. Hiermee maakt uw auto immers als enige onderdeel contact met de weg. Daarom moeten zij maximale veiligheid bieden door middel van grip en water af te voeren. Vanaf 7 graden Celsius bieden winterbanden meer grip dan zomerbanden. Niet alleen op sneeuw, maar ook op een nat wegdek. En tja, dat komt in Nederland nogal eens voor…


Hamilton_Detail_inkoop2

Winterbanden

Wat is een winterband?
Een winterband is gemaakt van een zachtere rubbersoort dan een zomerband en is bedoeld voor bij rijden bij lagere temperaturen. Het profiel van een winterband heeft zogenoemde lamellen, waardoor het profiel beter ingrijpt op de ondergrond en zo een betere grip geeft bij winterse omstandigheden zoals sneeuw . Om een winterband effectief te laten zijn, moet deze een profieldiepte van minimaal 4 mm hebben. Nieuwe winterbanden worden verkocht met profieldieptes van circa 9 mm. De zachtere winterband slijt bij zomerse temperaturen iets sneller dan een zomerband.

Wat is het verschil tussen winterbanden en All Season banden?
Naast winterbanden zijn er tevens All Season banden verkrijgbaar. Hier is vaak het logo M+S (Mud & Snow) terug te vinden. Dit zijn geen 100% winterbanden. Met een M+S/ vier seizoenenband mag je niet door heel Europa rijden onder winterse omstandigheden. Het logo met een berg en daarin een sneeuwvlok, ook wel bekend onder het letterwoord 3PMSF, geldt voor de Amerikaanse en Canadese wetgeving, maar ook voor de Europese. Alleen met dit logo mag de band worden gezien als winterband en kan deze band in diverse landen gebruikt worden. De remweg van een All Season band is tevens langer dan die van een winterband. Als u het ons vraagt, is en blijft de winterband de beste keuze.

Zijn winterbanden verplicht?
Het gebruik van winterbanden onder winterse omstandigheden is in Nederland en Belgie niet verplicht, in tegenstelling tot landen zoals Duitsland en Luxemburg. In totaal zijn winterbanden in 18 landen binnen Europa verplicht. Daar kunt u een boete krijgen wanneer u niet aan de regels voldoet, en bent u niet verzekerd wanneer u betrokken bent bij een ongeval.

Als laatste, de velgen!
Strooizout is niet best voor de lak van de velgen, met name daar waar deze al wat beschadigd zijn. Hamilton Automobielen koopt, verkoopt en adviseert haar klanten graag een tweede set velgen voor bij de winterbanden. Zo blijven de ‘normale’ velgen in een zo goed mogelijke conditie.

Daarnaast worden de banden bij het veelvuldig monteren en demonteren onnodig belast.


Ons aanbod al gezien?

Ruim 15 jaar toonaangevend en onderscheidend binnen ons segment. Ons aanbod bestaat uit (jong) gebruikte occasions allen met zorg, kennis en expertise ingekocht. Alle auto's zijn voorzien van aantoonbare historie.

Morgen Internet - Zorgeloos website